Toto špeciálne navrhnuté vedro s dierkovaným dvojitým dnom, s vzduchotesným vekom, naberačkou pevného materiálu, pohár a vypúšťací kohút na výsledný Bokahsi čaj. Tento Bokahsi čaj je cenným zdrojom organických minerálov, živin a probiotických kultúr po zriedení s vodou je vhodný na hnojenie rastlín a urýchlenie kompostovania.
Výhody použitia Bokashi vedra:
1. Bez zápachu
Bokashi kompostovanie je dokonalejší proces ako klasické kompostovanie.
Je to vlastne fermentácia(kvasenie)bez prístupu vzduchu.
A keďže nenastáva výmena vzduchu, nedochádza ani k zápachu.
Bokashi komposter má vzduchotesné veko, ktoré zabraňuje šíreniu nepríjemných zápachov do kuchyne počas fermentačného procesu.
2. Jednoduchosť
Nemusíte oddeľovať varené zvyšky od surových, zeleninu od kostí, šupky, mäso a podobne.
Jednoducho to tam všetko dáte, dosypete za hrsť Bokashi a všetko spolu zamiešate.
Vytlačíte prebytočný vzduch, prekryjete napríklad tanierom a uzavriete veko.
Hotovo! Žiadne ďalšie prevzdušňovanie, otáčanie, prehŕňanie a podobne.
Jednoducho to necháte fermentovať.
3. Zachovanie živín (podobne ako pri kvasení kapusty)
Inými slovami, všetko čo do Bokashi kompostera dáte, to tam aj zostane!
Žiadna emisia plynov a tepla.
Všetky nutrične hodnotné látky zostanú v komposte a vaša záhradka dostane maximum živín.
4. Kompaktné rozmery
Bokashi komposter nezaberá veľa miesta vo vašej kuchyni či špajzi.
Všetok fermentovaný kompost sa z kompostéra vysype rovno do jamy vo vašej záhrade(prípadne priamo k rastlinám), kde sa prekryje malou vrstvou zeme a po zbežnom umytí je pripravený na ďalšiu dávku vášho kuchynského odpadu.
O kompost sa ďalej nemusíte vôbec starať.
Za mesiac až dva môžete jamu skontrolovať a uvidíte krásny čierny voňavý kompost.
5. Žiadny hmyz
Na rozdiel od bežných kompostérov, kompostovanie s Bokashi nespôsobuje žiadnu hnilobu a pleseň.
Jednoducho nič, čo by mohlo prilákať hmyz sa tam nedeje.
Keď ešte uvážime, že kompostér sa vzduchotesne uzavrie vekom, hmyz nemá šancu.
6. Rýchlosť kompostovania
Kompostovanie s Bokashi je rýchle.
Odpad z kuchyne sa nechá týždeň až dva prefermentovať v komposteri, potom sa vsype do jamy v záhrade a kompostér sa používa ďalej, zatiaľ čo sa zvyšky z vašej kuchyne dokompostujú v záhrade.
Rýchlejšie to nejde
7. Zníženie množstva vyhodeného komunálneho odpadu
Všetok organický odpad, ktorý sa vyprodukuje v kuchyni, takto skončí v Boklashi kompostéri.
Nielenže sa menej nachodíte so smeťami, ale nadobro sa zbavíte nepríjemných pachov šíriacich sa zo smetného koša.
V prípade potreby je potrebné dokúpiť ďalšie vedro, aby posledné zvyšky jedla mohli dokončiť dvojtýždňový proces fermentácie a Em-aktiv, Pro-Ro-uhlie
Zatiaľ tu nie je žiadna recenzia pre tento tovar.
Informácie:
Naša predajňa Ekodrogéria EcoJas Malohontská 1757, 979 01 Rimavská Sobota